Kritika

Mi a helyes viselkedés? Meg kell mondani a tutit faarccal, finomkodni kell, és utalgatni/udvariaskodni? Esetleg szándékosan provokálni és átmenni ultra-trollba, hátha célba ér az üzenet? Nem tudom eldönteni. Próbálom mindenkinél azt a megoldást alkalmazni  ami szerintem a legcélravezetőbb. Sok dolgot figyelembe veszek: (szerintem) mennyire intelligens az illető, ő mennyire tartja magát alkalmazkodónak, az én véleményem szerint mennyit bír elviselni. A szándékom sosem volt eddig a rombolás és a földbe döngölés. A stiílusom – elismerem – néhol prosztónak tűnhet, de aki ismer az elfogadja a véleményemet (szeretném azt hinni néha, hogy megbecsüli, de persze korántsem ez a helyzet :)).

Eszembe jutott, hogy jó lenne arra a baromi hosszú listára – amit szeretnék elvégezni a hátralévő százöt évemben – felvenni ezt a kérdést is. Mármint összeszedni, kivel meddig lehet elmenni, hogyan lehet ezeket a pontokat felmérni, egyáltalán összeszedni? Ami az emberi interakciókat illeti, nem vagyok egy hiperszociális valaki :), viszont szinte naponta kell véleményeznem valamit, valakit, illetve engem is minősítenek páran. Akarva-akaratlanul is kapok és adok visszajelzéseket, szóval nagyon hasznos ujjgyakorlat lenne ez a projekt.

Főbb pontok és kritériumok a vizsgálathoz (kidolgozás alatt):
-nyelvezet (szabatos, alpári, szakmai, udvarias, modoros, cinikus, pozitív, negatív, semleges)
-hossz (címszavak, terjengős szövegelés, mellébeszélés, erős tagolás, tömörítés)
-ismétlés jellege (sok-közepes-kevés, sok-sok-sok, kevés-több-sok, csak egyszer, ezerszer)
-szerkezet (dícséret majd bevezetés, tárgyalás, konklúzió, tagolás stb)

Egy megjegyzés:
Én szeretek pontokba szedve (ki hitte volna :)), tömören és udvariaskodva (nem, sajnos nem mindig ugyanaz, mint az udvarias :(), lehetőleg bármiféle személyeskedést kerülve kommentálni.  Azt tartom, hogy egyrészt, aki veszi a fáradtságot a minősítésre (ha ez szakmából/muszájból következik, akkor persze nem ennyire hangsúlyosan) az megérdemli a figyelmet, és nem szabad “összeveszni vele”, másrészt viszont azt is gondolom, hogy nem feltétlenül “kötelező” a reakció sem, a minősítés színvonalától függetlenül. A bizonyos szint felett és alatt érződő (ez maximálisan az én véleményem és szubjektív) értékelések után odavetett “anyád” és “köszi” típusú reakciót is igyekszem kerülni, ráadásul a valós életben is! Ez lehet mondjuk inkább a neten töltött sokéves múltamnak köszönhető, sajnálom néha az időt ilyesmikre 🙂

Reklámok

Dev névjegye

ABAP developer
Kategória: Uncategorized
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s